Нядзеля/Воскресенье 9/12

Беларуская
(руская далей)


Традыцыйная рубрыка.
Жанчыны ў Афганістане, як і ў Беларусі апынуліся рухавіком мірнай нязгоды з захопам улады кансерватыўнымі экстрэмістамі.
Талібы падобна разумеюць ролю журналіста, як і акупацыйны рэжым у Беларусі, а менавіта журналіст не мае права асвятляць падзея - ён у ім заўсёды ўдзельнічае.

Што нам з гэнага?
Усё проста - беларускі рэжым у метадах і поглядах не зусім далёкі ад мальцоў, хто лічыць, што жанчына не створана для ўдзелу ў жыцці грамадства.

8 верасня - Дзень Вайсковай Славы!
У 1514 годзе Канстанцін Астрожскі ня трухануў перад пераўзыходзячымі сіламі Масквы і даў коксу акупантам пад Воршай. 8 верасня 1992 сябры Згуртавання Вайскоўцаў Беларусі, сярод якіх быў і Шэйман, далі клятву вернасці народу Беларусі. Славы Ворша мы нягоршыя!


11 верасня
20 год таму тэрарысты захапілі 4 самалёта: два ўляцелі ў Сусветны Гандлёвы Цэнтр, адзін - на Пентагон, а чацвёрты, дзякуючы супраціву пасажыраў, не ўпаў на нейкі дзяржаўны будынак. Загінула каля 3000 чалавек.
11 верасня - не проста тэракт, калі загінула вялікая колькасць звычайных грамадзян, а паваротны момант ва ўсім. Раней на борт пасажыры маглі насіць нажы, зараз нават пілку для пазногцяў нельга пранесці, раней дзверы пілотаў маглі не закрывацца, а цяперака яны браніраваныя. Пасля 11 верасня ЗША ўступілі ў Афганістан і Ірак, было Гуантанама і ДАЭШ.

Дзень нараджэння Святланы Ціханоўскай.
Хакеістам не хопіць смеласці павіншаваць абраную Презыдэнтку, а нам хопіць 🙂

Шчасцечка і здароўечка, наша Прэзідэнтка!


Фільмы тыдня 9/11.
11 верасня, як землятрус, варухнула ЗША, паглядзіце документалку ад Амерыканс грамадскага вяшчальнік PBS Newshour

Netflix зрабіў вельмі нядрэнную дакументальную шматсерыйку аб 9/11
Русский
(беларуский ранее)


Традиционная рубрика.
Женщины в Афганистане, как и в Беларуси оказались движущим элементом мирного несогласия с захватом власти консервативными экстремистами.
Талибы похоже понимают роль журналиста, как и оккупационный режим в Беларуси, а именно журналист не имеет права освещать событие - он в нём всегда участвует. 


Что нам это всё?
Всё просто - беларуский режим в методах и взглядах не совсем далёк от ребят, кто считает, что женщина не создана для участия в жизни общества. 

8 сентября - День Воинской Славы!
В 1514 году Константин Острожский не труханул перед превосходящими силами Москвы и дал коксу оккупантам под Оршей. 8 сентября 1992 Союз Военных Беларуси, среди которых был и Шейман, дали клятву верности народу Беларуси.  Славы Воршы мы нягоршыя!



11 сентября
20 лет назад террористы захватили 4 самолёта: два влетели в Всемирный Торговый Центр, один - на Пентагон, а четвёртый, благодаря сопротивлению пассажиров, не упал на какое-то государственное здание. Погибло около 3000 человек. 
11 сентября  - не просто теракт, когда погибло огромное количество обычных граждан, а поворотный момент во всём. Раньше на борт пассажиры могли носить ножи, теперь даже пилку для ногтей нельзя пронести, раньше двери пилотов могли не закрываться, а теперь они бронированные. После 11 сентября США вступило в Афганистан и Ирак, было Гуантанамо и ДАЭШ. 

День рождения Светланы Тихановской.
Хоккеистам не хватит смелости поздравить избранную Президентку, а нам хватает 🙂 

Шчасцечка і здароўечка, наша Прэзідэнтка!


Фильмы недели 9/11.
11 сентрября, как землетрясение, тряхануло США, посмотрите документалку от американсого общественного вещателя PBS Newshour

Netflix сделал очень неплохую документальную многосерийку о 9/11

Одно мнение о "Нядзеля/Воскресенье 9/12"

  1. Тряхануло — нет такого слова в белорусском. Просьба исправить. Если уж ставите белорусский язык вперёд, то и пишите исходник на белорусском, а не переводите с русского. Хочу читать оригинал, а не перевод.

    Нравится

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s